Medborgarlöfte

Polisen är just nu ute på remiss till kommunens nämnder kring vilka medborgarlöften man ska anta för 2018. Det här är en typ av kvalitetsdeklaration man börjat med för att inom ramen för den nya polisorganisationen åstadkomma tydlighet mot medborgarna lokalt. Kommunen och polisen har haft en stor samsyn i att man gemensamt ska fokusera på ungdomsmiljöerna för att förebygga brott.

Under Individ- och familjenämndens sammanträde den 27 september fick (s) stöd av övriga partier för förslaget att polisen antar ytterligare ett medborgarlöfte, att bekämpa prostitution och människohandel. Det här är nödvändigt för att möta upp den sociala problematik som vi ser i Umeå.

Vi har en bra polis i Umeå och jag hoppas man är beredd att möta nämnden i detta åtagande. Det skulle sätta Umeå på kartan, som en stad som tar människohandeln på allvar och bekämpar den med all kraft.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

 

En kommentar

  1. Pingback: Medborgarlöftet | ANDREAS LUNDGREN(S), ordförande Individ- och familjenämnden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se