För 1 år sedan

För ett år sedan på dagen, den 8 mars 2017, så bloggade jag om att socialdemokraterna vill ta initiativ till insatser mot sexhandeln i Umeå.

Jag kan nu berätta att vi är i full gång med stödet till våldsutsatta. Inom kort kommer vi gå ut mer öppet med marknadsföring om att stöd finns att få via socialtjänsten. Vi har igång en så kallad KAST-mottagning som ger stöd till köpare av sexuell tjänst, och vi erbjuder även stöd till de som befinner i prostitution eller har sex mot ersättning. Vi har avsatt 1,0 extra årsarbetare till Centrum mot våld för att möta upp och motverka prostitution och människohandel i Umeå.

Vi har också gjort ett handslag med polisen om att prioritera den här brottsligheten i Umeå. Rutinerna med polisen ska också skärpas för att arbeta mer uppsökande, något vi drivit fram såväl i nämndens uppdragsplan som i Umeås brottsförebygganderåd.

Politik gör skillnad. Vi ska slå tillbaka sexhandeln i Umeå.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

 

En kommentar

  1. Pingback: Jämställdhetsarbetet måste fortsätta! | Hans Lindberg Kommunstyrelsens ordf Umeå (s)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se