Kerr måste ta ansvar för sin arbetsgivarroll

Frågan om valfrihetssystem enligt LOV eller LOU i hemtjänsten kräver en saklig debatt. Döm därför av min förvåning då jag taggas av Veronica Kerr(KD) i ett inlägg vid namn ”när s är i minoritet – då bloggar kommunal”. 

I inlägget så skriver Kerr:

”Med tanke på att Andreas Lundgren har bloggat flera gånger om LOV sedan i lördags så är det uppenbart att frågan lever vidare. Andreas hänvisar till Kommunals ordförande Anton Markebys blogg och att Kommunal säger nej till LOV….När makten i fullmäktige inte räcker till, då lyfter Socialdemokraterna in Kommunal i debatten och Kommunal bloggar gärna till Partiets fördel.”

Det är ett fullständigt oacceptabelt uttalande. Att Kommunal skulle blogga till ”partiets fördel” antyder att det inte är fair play här eller att Kommunal som fackförbund inte skulle stå upp för sina medlemmars intressen utan Socialdemokraternas. Helt sanslöst.

Det är väl tvärtom alldeles utmärkt att Kommunal Umeå precis som olika utförare och enskilda har presenterat sin syn i den här debatten. Det här handlar om en komplex fråga och de som till höger och vänster vill dra ned det här i massa dynga kan föra den debatten utan mig.

Att Kommunal är emot LOV på grund av arbetsvillkor är ingen nyhet. Däremot tycker jag Kommunal Umeå med deras ordförande Anton Markeby hade ett sakligt inlägg om hur man ser fler osäkra anställningar och mekanismen bakom det. Samtidigt lyfter man ju fram att i Umeå är många utförare seriösa.

Varför ska det budskapet misstänkliggöras?

Jag skulle vidare aldrig få för mig att gå ut och kritisera Kerr för alla de tillfällen hon lyft in olika inlägg som är kritiska till förslaget om LOU och insinuera att de bara agerar till Kristdemokraternas fördel. Det vore ju absurt.

Som förtroendevalda med arbetsgivaransvar är det högst olämpligt att göra sådana här påståenden om en arbetstagarorganisation vi har samverkan med. Som vice ordförande i Äldrenämnden har Kerr, precis som jag i Individ- och familjenämnden ett stort ansvar för att arbetsgivarrollen utövas sakligt och korrekt. Därför bör man fundera ett extra varv över hur man uttrycker sig.

Men nu när vi vet att Veronica Kerr är en idog läsare av min blogg så kan du väl Veronica kommentera synpunkterna från Kommunal istället. Hur ser egentligen Kristdemokraterna på frågan om arbetsvillkoren. Hur tänker man sig åtgärda de problem som Kommunal ser med otrygga anställningar och lägre löner?

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

 

En kommentar

  1. Pingback: Svar till Andreas Lundgren | Veronica Kerr (KD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se