Svar till signaturen Lars Gidlöf om Arbetarpartiets agerande

Fick följande kommentar på bloggen från signaturen Lars Gidlöf:

”La in följande kommentar på Jan Hägglunds blogg men han vill inte ta in den, kanske du kan göra det, för yttrandefrihetens skull.
Hej
Ber om ursäkt för mitt dåliga ordval, skulle ju självklart vara maktfullkomlig.
Sen hänvisar du till en blogg där du skriver att Ni i Arbetarpartiet ändrade Er i frågan om LOV, men du svarar INTE om du bröt ett löfte du givit S. Varför svarar du inte på min fråga?
Hade Ni i Arbetarpartiet inte läst igenom S förslag om LOV eller var det så att du kände ”Oj, på detta tjänar vi inga röster, så vi bryter löftet och säger något populärt i stället¨¨?
Så, min fråga kvarstår, bröt du ett löfte, eller ljuger Andreas?
Ett löfte för mig, är, att man först inser vad man lovar, och sen fullföljer det, även om det inte är populärt. Bryter man löfte en gång, så då är det ju inte en stor chans att man återuppbygger ett förtroende hos den man lovat tidigare…/-/”

Lars kommentar är förkortad då det även handlar om andra aspekter. Men kommentaren finns att läsa i sin helhet under ett tidigare blogginlägg.

Svaret till dig Lars och andra som undrar vad som egentligen gäller i dessa olika förklaringar. Ja det jag skriver stämmer, Jan Hägglund(Ap) bröt sitt löfte och sitt ord. Det är helt korrekt.

Jan Hägglund kände väl till det yrkande som Socialdemokraterna skulle gå fram med. Hägglund hade nämligen inte bara tagit del av det, han hade dessutom överläggningar med sitt parti om yrkandet. Arbetarpartiet ställde sig bakom det. Hägglund gav sitt ord och löfte utan reservation. Det enda motkravet var att Arbetarpartiets ställningstagande inte skulle offentliggöras förrän vid ett senare självvalt tillfälle.

Nu handlar dock inte detta inlägg om vägväl kring framtidens äldreomsorg, utan det handlar om att hålla löften och stå vid sitt ord.

I politiken har man bara sitt ord. Håller man inte det så är det svårt att få något uträttat.

3 kommentarer

 1. Brorson

  Jan Hägglund är en jobbig typ. Skriver inlägg med ”ingress” och flera delar. Nu beskyller han personal vid Stadsbiblioteket i Umeå för grundlagsbrott, men vet inte, utan frågar om det finns någon juridiskt kunnig person, som kan bekräfta om det han skriver om är grundlagsbrott, eller ej. Och den mannen har erbjudit sig att ställa sig spetsen för den borgerliga oppositionen mot S i Umeå! Borde han inte först bli medlem i något borgerligt parti och försöka bli det partiets lokala partiledare?

  Jag tvivlar inte alls på att den borgerliga alliansen är beredda att ge Ume-borna ett nytt ledarskap, om de visar att de så vill genom att tillräckligt många röstar borgerligt i nästa val. Det är helt i sin ordning. Men det är långt till nästa val, och Hägglund erbjuder de borgerliga ett snabbspår till makten, genom att ställa sig under Arbetarpartiets och Hägglunds ledning. Ungefär på samma sätt som de s.k. borgerliga partierna i Östtysklands parlament enligt lag stod under kommunistpartiets ledning. I sitt anförande inför KF (video utlagd på hans blogg) har Hägglund sagt – efter en lång harang om det islamistiska hotet mott Umeå::

  ”Men vi har viljan och en plan som vi vill diskutera med andra som också förstår att Umeå kommun befinner sig i en ledarskapskris. Den typ av kris som riskerar att sprida sig till andra områden, inte minst kommunens ekonomi. Det Arbetarpartiet behöver är allierade, som vi kan samarbeta med för att återge kommunen det ledarskap Umeå så förtvivlat väl behöver. Vi dömer inte ut hela socialdemokratin, men alla som följt händelseutvecklingen står det klart att det partiet inte klarar situationen på egen hand. Det krävs en samlingsregering i Umeå. Men det krävs framförallt ett regeringsprogram att samlas omkring. Som en del i detta ber vi alla Umeå-bor och övriga partier i fullmäktige att fundera på hur en manifestation skulle kunna utformas till försvar för det sekulära samhället och den hotade yttrande- och tryckfriheten.”

  Tydligen någon form at anti-muslimsk ”aktionsenhet”, enligt känt trotskistiskt mönster. Har ens SD svarat, eller vill inte ens det partiet förknippas med rasism, islamofobi och hets mot folkgrupp? Hägglund suger kraftigt på den karamellen att Säpo har gripit några personer, som misstänks för något slags samröre med den våldsbejakande islamismen. Den enligt egen utsago juridiskt okunnige Jan Hägglund har kraftigt utökat kretsen av misstänkta och ”medlöpare”. – nu till personalen på Stadsbiblioteket.

  Umeå-trottarnas (d.v.s. Arbetarpartiets) agerande påminner om högerextremisters, när de hetsar mot en minoritet (som majoriteten inte vet särskilt mycket om, men har en del seder som förefaller underliga i majoritetens ögon), för att samla en folkmajoritet bakom sig i kampen för nationens överlevnad. Trotskisterna spelade en framträdande roll i sovjetisk politik under de första åren efter ryska revolutionen, då trotskisterna anklagades av socialdemokraten Karl Kautsky för terrorism.

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Hej Brorson. De påståenden och frågor du ställer ska du nog ställa till Jan Hägglund själv. Mitt budskap i de två bloggar jag lagt upp är att Umeå bygger vi bäst tillsammans genom samarbete och att ett handslag är ett handslag. Den splittrande retorik som ibland förs fram från olika håll kommer aldrig leda till något gott. Det är tomma ord och sånt käkar verkligheten upp till frukost.

   Du vet, innan gamle kommunalrådet Torsten W Persson dog så besökte jag honom uppe på äldreboendet. Och jag frågade honom om Umeås framväxt i mitten av 1900-talet. Torsten beskrev hur viktigt det var med ömsesidig tillit inom politiken när kommunen var i snabb omvandling med sammanslagningar och man försökte få etableringar till Umeå. Mycket av det som negativt kallas ”umeandan” kommer från den där tiden, när man så gott man kunde över partigränsen försökte hjälpas åt att göra det nästa för kommunen och invånarna. Det gjorde Umeå gott och det är mer av det vi behöver och mindre av käbbel, brutna löften och vulgära påståenden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se