Stor seger för (s) på Carlshem!

folkbladet

Under måndagen nåddes vi av beskedet att i november drar byggandet av trygghetsboendet igång på Carlshem i Umeå. Det är Heimstaden som nu i anslutning till sitt förvärvande bestånd bygger ett trygghetsboende med 153 lägenheter.

Att Heimstaden väljer att göra denna investering är ingen slump. Utan under lång tid har det funnits en lokal opinion som drivit på denna utveckling.

De som drivit frågan från första början är Gimonäs-Carlshems socialdemokratiska förening. Med eldsjälen Jan Westling i spetsen har man under mängder med år oförtrutet kämpat via möten med både AB Bostaden och senare Heimstaden för att detta skulle bli verklighet. Man har krävt att boende på Gimonäs och Carlshem ska kunna bo kvar i sitt närområde när man blir äldre.

Nu är vi där. Detta är naturligtvis en stor seger för den socialdemokratiska föreningen och till glädje för alla boende på Gimonäs och Carlshem. Det visar också på kraften i lokalt folkrörelsearbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se