Vi permanentar överanställningen av socialsekreterare inom barn och ungdomsvården. För att nå en bättre arbetsmiljö och snabbare handläggningstider

Under onsdagen fastställde Individ- och familjenämnden sin budget och uppdragsplan för år 2020. Vi har fortsatt ett stort arbete framför oss att hantera volymökningar och statliga kostnadsövervältringar.

Nämnden budgeterar för två specifika satsningar på arbetsmiljö. Det ena handlar om att fortsätta satsningen på lågaffektivt bemötande inom funktionshinderomsorgen. För att ge personalen verktyg att hantera olika situationer så är det viktigt att vi kan erbjuda utbildning till fler. Det här är en satsning vi påbörjade ifjol och som får fortsätta ett år till.

Inom individ- och familjeomsorgen så satsar vi 2,5 miljoner specifikt på en överanställning av personal inom den sociala barn- och ungdomsvården. Under året har vi överanställt med socialsekreterare för att kunna hantera det stora ärendeinflödet och låta handläggarna få en mer rimlig arbetssituation. Det här har gett en bättre arbetsmiljö och nu går vi in och permanentar den förstärkningen.

Andreas Lundgren(S)
Ordf Individ- och familjenämnden

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se