Höjda statsbidrag – eller omförhandling

Socialdemokraterna i Umeå ställde igår sig bakom min motion om inför 2021 måste till kraftigt ökade statsbidrag till kommunerna, annars ska partiet kräva en omförhandling av januariöverenskommelsen.

Januariöverenskommelsen har lyckats överbrygga en parlamentariskt svår situation, men kravet är inte orimligt. Man ska komma ihåg att de närmsta 6 åren behövs tillskott på 90 miljarder enbart för att BEHÅLLA nuvarande nivå på välfärden.

Det är upp till bevis för samtliga partier i riksdagen. Är ni inte beredd att hitta parlamentariska samarbeten och lösningar för att trygga välfärden så får ni redogöra för vad i socialtjänstlag och skollag som ska tas bort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se