Medborgarlöftet

I morse medverkade umeåpolisen Thomas Nyberg studio P1 och gav en bra beskrivning av hur polis och socialtjänst i Umeå tillsammans trycker tillbaka prostitution och människohandel. Jag blev väldigt glad över att höra Thomas och hur han gång på gång återkommer till vikten av samverkan och att hjälpas åt. En riktig förebild i det arbetet.

Medborgarlöftet mellan kommunen och polisen är helt centralt och det bästa är att alla kommuner som vill göra något kan teckna ett liknande medborgarlöfte som vi gjort i Umeå. Med samverkan och med inte alltför omfattande resursfördelning så visar Umeå att man kan störa människohandeln och göra det rejält obekvämt att etablera sig här.

Så nu är det upp till bevis för kommunpolitiker runt om i Sverige. Tänker ni agera mot slaveriet och organiserad brottslighet eller stå passivt och titta på. För visst ska det väl vara jobbigt att sälja kvinnor och barn?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se