En historisk dag

Ibland är man med om historiska händelser och idag är en sådan dag.

En bred koalition bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna, Vänsterpartiet och Centerpartiet har enats om att parisavtalet måste efterlevas och uppnås. Väl medvetna om att detta är svårt så väljer vi att anta utmaningen och låta detta synas i de nya miljömålen.

Vi gör det inte för att vägen är rak och enkel utan för att det är svårt. Och för att det är vårt ansvar för kommande generationer.

Moderaterna, kristdemokraterna och Sverigedemokraterna å sin sida knäar inför utmaningen och försökte krypa undan med en återremiss.

Den här frågan kommer att påverka Umeås kommunpolitik för mycket lång tid framöver. Och den har splittrat allians för Umeå i två delar, en grön liberal del och en konservativ moderat falang. På bilden Andreas Sjögren(S), ordförande i Miljö- och hälsoskyddsnämnden i debatten.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se