Arbetet mot våld blir fråga för kommunfullmäktige. Helt rätt att ansvaret att förebygga våld tas av alla.


Socialdemokraterna initierade för ett par år sedan handlingsplanen mot våld. Nu på måndag går den upp för beslut och det innebär att kommunens olika delar kommer få ett utökat ansvar att förebygga och arbeta mot våld.

Ska våldet minska så måste man inse att vi behöver fler som involveras i att arbeta förebyggande och göra det pratbart. Den som lever med våldets konsekvenser har rätt till samhällets skydd och det ställer krav på hela kommunens ansvarstagande.

Ett historiskt kommunfullmäktige väntar nu på måndag. Inte en dag för tidigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se