Ett personligt tal om vilka vi är

Det här talet är ett av de mer personliga tal jag hållt från en talarstol. Det är från välfärdsmanifestationen i januari och jag håller inte talet som socialdemokratisk politiker utan som umebo.

I mitt förtroendeuppdrag tvingas jag ofta ta tuffa beslut. Det är mitt uppdrag och ansvar att göra. Men det är aldrig lätt. Jag vet var jag kommer ifrån och kommer aldrig tro på den starkes rätt. En stark välfärd där alla omfattas är botemedlet mot misär och utnyttjandet av människor.

Det kommer en dag efter corona och då måste vi vända ryggen till nya skattesänkningar, egoism, sköt-dig själv mentalitet och nya besparingar i välfärden. Och istället börja tro på vårt gemensamma samhälle igen, och att det är värt att kämpa för. Ett samhälle där varenda en av oss har ett värde.

Det börjar med att var och en av oss tar ställning. Jag önskar att jag orkade mer, var bättre på så mycket. Men kan jag bära och stå upp för det som är rätt tänker jag göra det. Jag väljer bort egoismen och väljer oss.
#välfärdenförst

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se