Därför är jag demokratisk socialist. Om Olof Palme, ett funnet mordvapen och skälen till att jag är socialdemokrat.

Mordvapnet funnet och vi kommer få en förklaring om vem som mördade Olof Palme.

Olof Palme stod upp för fattiga, arbetare, internationell solidaritet, rättvisa och fred. Han vägrade knäa för den starkes rätt eller för stormakternas övergrepp på andra länder.

När jag ska förklara varför jag är socialdemokrat brukar jag hänvisa till detta klipp. Demokratisk socialism, socialdemokratin, är historiskt sett den samhällsmodell som i världen skapat mest demokrati och jämlikhet. Det är något att vara stolt över.

Klippet är strax under 4 minuter – se det och välkommen att gå med i folkrörelsen.

4 kommentarer

  1. Erik

    Demokratiskt socialist. Jo jag tackar! Ni var ju på god väg fram till mitten av sjuttiotalet att successivt socialisera vårt land. Och DDR var förebilden (dåvarande Östtyskland). Och man får vara glad att sympatierna för vänstern med mer än 50,1 procent av rösterna aldrig fick fotfäste mer än någon mandatperiod på sextiotalet. Jag hoppas verkligen att en majoritet inom socialdemokratin inte vill införa socialism. Att lägga allt i politikernas händer som till exempel bestämmer utbudet av varor och tjänster. Och vad vi ska tycka och tänka.

      • Erik

        Andreas, du kanske också passade på att se en repris under midsommarhelgen som handlade om Olof Palme och valrörelsen år 1973. Palme var ju ytterst intellektuell och hade en genomtänkt plan. Tyvärr behövde den planen inte innebära socialism enligt min uppfattning. Dokumentären visade också bataljen med Torbjörn Fälldin. Fälldin var en nagel i ögat på Palme eftersom han ville att se ett samhälle utan socialism. Och det var nog tur att Fälldin var tjurig med sin ideologi vilket gjorde att vänsterns hegemoni dog. Året 1973 blev också toppen av Sverige. Oljekrisen kom och därmed krisen för det Svenska samhället. En tid med stagflation och företagsdöd följde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se