9 år sedan Utöya

I dag är det 9 år sedan Utöya. Ungdomar mördades för att de var socialdemokrater. De mördades för att de tagit ställning för social rättvisa och mot fascism och nazism.

Glöm dem aldrig.

3 kommentarer

  1. Erik

    Dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt närvarande inte vid den minnesstund som politikerna hade. Ingen reporter, vad jag vet, reflekterade över detta. Kan reflektionen ha varit en implicit protest mot Norges socialdemokrater som förde en hård migrationspolitik?

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Min bild är att den dåvarande moderatledda regeringen gjorde det man kunde för att bistå med den hjälp som behövdes.

  2. Jan Hägglund

    Hej Andreas.
    Jag och Marika tillbringade hela dagen vid radioapparaten / TV-sändningarna. Davis med flickvän gick ned till Rådhustorget på våra vägnar för att berätta att vi delade sorgen med er. En vän till mig, Kari, bosatt i Oslo har sin son kvar. Han befann sig i de kvarteren där den fruktansvärda explosionen ägde rum som skördade människoliv även den. Han jobbade där. Jag talade med henne via telefon. Hon befann sig i ett chocktillstånd. Men hon var så lättad över att hennes barn inte skurits itu av de glasskivor som ibland var som giljotiner. Vi kommer aldrig att glömma de som dog alldeles för unga. Vi kommer heller aldrig att glömma de vuxna som dog alldeles för tidigt. Det var många hjältar som dog den dagen i sina försök att rädda andra. Vi kommer aldrig att glömma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se