Omsorgen gör ett fantastiskt jobb

Omsorgen i Umeå fortsätter att hantera coronapandemin. Det är helt uppenbart att vi lyckats stoppa en allmän smittspridning och skydda riskgrupper så här långt. Ett fantastiskt arbete av vår personal och chefer som säkrat uppsatta rutiner och har en generellt god kompetens för sina uppdrag.

Och tack och lov gav väljarna i Umeå sitt förtroende till Socialdemokraterna och inte en moderatledd allians. Det har gjort att under coronapandemin har kommunens anställda haft rätt till heltid och trygga tillsvidareanställningar, istället för att förlita sig på osäkra anställningar och ökad del timvikarier.

Det har gjort skillnad för långsiktig uppbyggnad av kompetens och minskat antalet personer runt riskgrupper i omsorgen. Trygghet för personalen lönar sig, det blir väldigt tydligt under pandemin.
#välfärdenförst

 

6 kommentarer

 1. Björn

  Lågt att försöka dra lokalpolitiska poäng med hjälp av Coronan. Innan vardagen återgår till det ”normala” så kan du redan nu upplysa Umeås väljarkår om vilka konsekvenser regionvästerbottens sparpaket kommer att få.
  .Är övertygad om att varje politiker,oavsett partifärg,har gjort sitt yttersta för att införa tillfälliga åtgärder i begränsandet av smittan. Precis som Socialdemokraterna gjort i Umeå.

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Politik handlar om vägval. Det är ingen slump att det är hög andel korta, osäkra anställningar i Stockholm, det är medveten borgerlig politik.

 2. Björn

  Du skriver om Umeå i din blogg,inte Stockholm. Tror inte att kopplingen mellan vilken anställningsform man har och smittspridningen av sjukdomar är riktigt vetenskapligt vederlagd Andreas.

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Stephan Stenmark, ansvarig smittskyddsläkare vid Region Västerbotten om att vi klarat oss bättre i VK: ”Boende och personal har kunnat följas upp och isoleras. Vi tror också att det beror på att vi har större andel fast personal, och lägre andel korttidsanställda, jämfört med Stockholm”

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

     Nej precis, men det är ju intressant att fler komemr till samma slutsats. Och det i sig är ju inte särskilt kontroversiellt, det är klart att har man trygga anställningsvillkor i en kommun så bygger du upp kompetens över tid. Och det i sin tur har man nytta av i krissituationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se