Umeås politiker behöver vara ödmjuka inför de utmaningar vi står inför

Idag hade jag förmånen att få besök av Nils Seye Larsen(mp), som kom ut till öppenvården. Det känns bra att Nils ville besöka oss inom socialtjänsten för att diskutera barn och ungas uppväxtvillkor. Det är angeläget att få tid att presentera vårt perspektiv och otvunget resonera tillsammans.
Bland Umeås partier finns många företrädare som uttalar sig tvärsäkert om vad som ska göras rörande segregation och klyftor i Umeå. En del politiker vill stärka kvarterspolis, andra vill ha mer familjebehandling och en tredje ropar på mer kameror.
I själva verket är situationen oerhört komplex. Det finns inte bara en åtgärd som behövs. Jag har därför ägnat mycket tid åt att sätta mig in i nuläget och samtala med kuratorer, skolpersonal, fritidsledare, socialsekreterare, lärare och ideella krafter om sin vardag. Det är jag glad för, ty är det någonting som nu krävs så är det långsiktighet och stor ödmjukhet inför de utmaningar ett växande Umeå står inför.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se