Västerbottens arbete mot Covid-19 uppmärksammas i Aftonbladet

Aftonbladet uppmärksammar idag Västerbottens resultat i kampen mot Corona.

”Just nu vårdas inga patienter för covid-19 på Region Västerbottens sjukhus, varken på vård- eller intensivvårdsavdelning.

Det är första gången sedan den 18 mars, skriver regionen i ett pressmeddelande.

– Det är ett bevis på att vi gör flera saker rätt och att vi har gjort ett bra jobb tillsammans – både personal och invånare. Det som avgör hur hösten och vintern blir är vad du och jag gör, att hålla rekommendationerna ligger på det egna ansvaret och att vi på så sätt skapar framtiden tillsammans, säger Stephan Stenmark, smittskyddsläkare.”

 

Ett styrkebesked så klart. Tecken på att befolkningen tagit ansvar, med en trygg sjukvård men också en äldreomsorg där Umeå och Skellefteå som större städer lyckats hålla bort smittspridning. Färre tillfälliga anställningar och mer tillsvidareanställningar med heltid i botten spelar roll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se