Nu tecknar vi IOP med kvinno- och tjejjouren i Umeå!

Socialdemokraterna i Umeå gick till val på att stötta kvinno- och tjejjouren i Umeå. Det är en fråga som blivit brännhet de senaste åren. Vi har varit mycket bekymrade över utvecklingen i landet där kommuner lämnat modellen med att stötta de ideella kvinnojourerna och istället upphandlat skyddade boenden. Ute i landet håller kommuners iver att spara pengar på att slå ut unik kompetens hos kvinnojourerna.

Därför drev (S) 2019 förslaget att se över kommunens samarbete med kvinno- och tjejjouren. Vi ville utreda möjligheterna om det gick att gå in i ett närmare samarbete exempelvis i form av IOP, Ideellt-Offentligt partnerskap. Det ha varit viktigt för oss att detta gjorts grundligt och inte hastas fram för att kunna bygga en bred koalition mellan samtliga partier. Detta för att det ska hålla långsiktigt och ha legitimitet över tid.

Vi har idag på Individ- och familjenämndens sammanträde tagit ställning till utredningen och en enig nämnd är för att gå vidare med ett Idéburet-offentligt partnerskap(IOP) med Kvinno- och tjejjouren i Umeå. Vi kommer med det att se över vårt samarbete för att förstärka det.

Den inriktning som nu är på plats går i linje med det som vi lovat umeborna och gör att vi som kommun tydligt väljer väg. Vi kommer att långsiktigt försöka freda det ideella kvinnofridsarbetet och väljer bort att göra de ideella krafternas arbete till en handelsvara. Övriga partier ska ha all heder för att vi fick ett enigt beslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se