Massiva privatiseringar väntar umeborna om allianspartierna vinner valet. Liberalerna och Centerpartiet har satt sig i knät på Moderaterna. Socialliberaler är välkomna att stötta oss istället.

Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna i Umeå har just presenterat den mest extrema utförsäljnings- och privatiseringsagendan i Sverige.

Det handlar om utförsäljning av kommunens fria badanläggningar utan föregående utredning, utförsäljning av AB Bostadens lägenheter, utförsäljning av allt som kan tänkas konkurrera med privata företag, rätt för företag att ”cherrypicka” lönsamma delar av kommunal verksamhet, etablera fler riskkapitalbolag inom förskolan, införande av fler privata bolag inom LSS-boenden, äldreboenden och daglig verksamhet. Sedan tidigare stöttar man Liberalernas försök att sälja ut städverksamheten och slumpa bort den strategiska IT-verksamheten till nån av IT-jättarna.

Det här är politik som går förbi alternativa driftsformer och valfrihet, vi har sett denna typ av extremprivatisering prövas på många håll och inte fungera. Däremot genererar den stora kostnader för kommunens skattebetalare och dåliga arbetsvillkor.

Det är bara att konstatera att socialliberalismen nu överges. Till er socialliberaler som under dagen reagerat över detta och tagit avstånd så vill jag bara säga. Välkomna att stötta (S) i att fortsätta bygga ett öppet och fritt samhälle.

3 kommentarer

  1. Pingback: Fler utförsäljningar av hyresrätter föreslås i Umeå | Mattias Sehlstedt (V)

  2. Britta

    Du gör det bra! och jag delar dina politiska värderingar. Det är väl helt enkelt vilket samhälle man vill ha och leva i.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Tackar. Jag är förvånad över den extrema privatiseringsvåg man tänkt gå till val på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se