10 miljoner mer till förebyggande arbete

Kommunens budget för 2021 är nu fastställd och Socialdemokraternas budgetförslag vann gehör. Det innebär att drygt 10 miljoner nu kan riktas direkt till förebyggande arbete.

för Individ- och familjenämndens del innebär det att vi under året kommer kunna bygga ut det förebyggande arbetet mot barn och unga och placera ut fler socialarbetare i bostadsområdena. Totalt handlar det om strax under 4 miljoner i en permanent resursförstärkning.

På övergripande nivå viker vi också en del av utvecklingsanslaget till tidiga förebyggande insatser. Det handlar om 6 miljoner som ska kunna användas som en social investeringsfond. Det ger oss möjlighet att bygga ut samverkan med nya arbetssätt och även koppla på ideella föreningar för att hjälpa till med det förebyggande arbetet.

Sammantaget är detta välkomna prioriteringar och något som kommer göra skillnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se