Bra arbete av snöröjningen

Vilket jobb snöröjningen och tekniska nämnden gjort. Jag var ledamot i tekniska nämnden i 15 år och kan jag säga att när det snöar sådana här mängder så ställer det till stora logistiska problem. Det kan vara svårt att greppa vilka volymer det handlar om.

Även om du skulle kunna öka antalet traktorer för att ta bort snön så finns ingenstans att lägga den. Förvånad över att man klarat det så pass väl efter de enorma mängderna förra veckan. Gatudriftchef Hilmersson och hans personal får slita hårt.

Nu snöar det igen och viktigt att ni orkar fortsätta hålla i.

4 kommentarer

  1. olle

    Förstår om det inte hinns med när såna mängder kommer ner.
    Men varje år hör man att det kostar så stora pengar och att inte budgeten håller, varför, vi vet ju att det blir vinter nästan varje år

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Då jag inte sitter i nämnden längre vet jag inte hur mycket av budgeten som läggs på snöröjningen och hur de senaste avtalen ser ut. Men när vintrarna blivit mildare har mycket is bildats, och isrivningen brukar alltid vara en dyr historia. SÅ även om det inte snöar kan det vintern bli kostsam.

  2. Stefan

    Ishallen tak där har kommunen minsann inte ansträngt sig nog. Skandal är ordet. Ska bygget rasa innan man förstår.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Tekniska nämnden kommer att titta på det är jag säker på och om det finns rutiner man behöver se över. Taken sköts av fastighetsavdelningen, och det verkar som av deras kommentarer som att det drevat mer än man förutsatt. Mitt inlägg handlade för övrigt om gatudriften, som är en annan enhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se