Städpersonalen är pandemins hjältar – nu ska de bli av med jobbet

Lite i skymundan briserar nu en skandal i umepolitiken. De fyra allianspartierna C, L, M och KD har enats om Sveriges mest extrema privatiseringsagenda. Inga analyser görs, utan bara förslag på förslag av fanatiska utförsäljningar av kommunal verksamhet.

Först ut att säljas är städet. På måndagens kommunfullmäktige vill man säga upp 300 anställda inom städet. Inte för att de inte är effektiva eller billiga. Utan av ideologiska skäl; marknaden vet bäst i deras värld.

Städpersonalen är hjältar som möjliggjort att vi kunnat ha öppet skolorna i pandemin. Att äldreboendena klarat hygienkraven. De har genom smarta lösningar ökat städfrekvensen med bibehållen budget.

Nu ska de bli av med sina jobb. Det är tacken från borgerligheten för slitet under pandemin.

Vi kommer självfallet försöka stoppa detta vidriga förslag.

#räddastädet

2 kommentarer

  1. Sixten Jonsson

    Nu får vi syna det du står för nämligen driften i egen regi utan konkurrens och minimal insyn hur effektivt skattepengar används.Kommentera och beskriv hur förträffligt Region Västerbotten och din polare Peter Olofsson genomför det livsviktiga uppdraget att vaccinera Västerbottningarna mot Covid 19.Du kan jämföra med några andra regioner ivår närhet.Mer än 8000 000 000 kr finns i hans budget plus extra pengar från staten för att genomföra uppdraget.Lycka till.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Vi vet hur väl städservice fungerar och det är en extremt framgångsrik och kostnadseffektiv verksamhet. Så det här är bara dumheter från allianspartierna som driver detta av ideologiska skäl. Tacken till pandemins hjältar är att de ska bli av med jobbet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se