Satsning på medlingen

Västerbottens kuriren skriver idag en fin artikel om hur Individ- och familjenämnden arbetar för att utöka medlingen. Medling handlar om att i första hand att den som begått brott under 21 år möter brottsoffet för att samtala om händelsen och vilka konsekvenser detta fått för brottsoffret. Väl genomfört kan medling ge stöd för att gå vidare för brottsoffer samt den unge som begått brottet.

I Umeå kommun liksom i hela landet så har medlingen gått ned. När kommunen för 15 år sedan samlades i ett särskilt centrum så var Umeå en av de kommuner som var bäst i landet på medling. Men i takt med att medlingen minskat och färre ärenden förmedlas från polis så gör vi nu ett omtag.

Medlingen läggs under Familjebehandlingen och deras chef Linda Hörnsten. Och arbetet med att utöka detta sker i samarbete med brottsofferjouren.

Att Umeå kommun satsar på medlingen är en del i det arbete vi nu gör för att förstärka stödet till unga i en växande stad. Utvecklande av Medlingsverksamheten är också sedan något år tillbaka en del i åtgärdsprogrammet för att Umeå ska växa tryggt och säkert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se