Städservice blir kvar i kommunen!

Från Socialdemokraternas studiebesök hos städservice under februari.
Städservice blir kvar! Med siffrorna 39-25 så stoppade kommunfullmäktige allianspartiernas förslag att konkurrensutsätta städpersonalens arbeten.  En seger för sunt förnuft och vad som är bäst för medborgarna mot en dogmatisk privatiseringshets. Socialdemokraterna röstade nej till allianspartiernas förslag.

 

Alliansen i Umeå har anammat den mest extrema privatiseringspolitiken i Sverige och frågan om städets framtid har gjort det tydligt. Av ideologiska skäl ville man konkurrensutsätta städet, samtidigt som all fakta talade för att detta skulle vara ett dåligt beslut för kommunen. Stor risk för högre kostnader, sämre kvalitet och sämre personalvillkor.
Till er städare och chefer som träffat oss och engagerat er i den här frågan. Tack för alla inspel. Den här segern tillhör er som engagerat er för att få politiken att förstå hur det hänger ihop. Jag hoppas nästa gång ett liknande förslag dyker upp igen från alliansen att man åtminstone ser till att prata med er om hur verkligheten ser ut. Det är det minsta man kan göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se