MIKA-mottagning i Umeå

EKOT rapporterar att allt fler döms för köp av sexuell tjänst. Det är följden av att allt fler kommuner tillsammans med polisen har fått ökat kompetens och jobbar aktivt med tillslag mot sexhandeln.

Ska man trycka tillbaka människohandeln så måste man arbeta lokalt. Därför är det centralt att allt fler kommuner och polis arbetar tillsammans för att stoppa sexhandeln. Det är viktigt både för att lidande ska upphöra, störa införsel av människor för sexuella ändamål och förhindra etablering av organiserad brottslighet.

Med pandemin ökar nu efterfrågan på att köpa unga tjejer som bor i Sverige. Därför behöver kommunerna se över sina arbetsformer. Socialdemokraterna i Individ- och familjenämnden vill att socialtjänsten ökar sin närvaro i sociala medier samt ser över om vi kan kalla vår mottagning för MIKA-mottagning som är ett vedertaget och känt begrepp.

Kampen mot sexhandeln behöver ständigt uppdateras för att hindra utnyttjande av kvinnor och barn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se