Stärkt rätt till bostad för våldsutsatta

Idag har Individ- och familjenämnden fattat ett av årets viktigaste beslut. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet lade i nämnden för ett år sedan ett gemensamt uppdrag om att se över hur nämnden fördelar bostäder enligt SoL 4:2. Detta i syfte att förstärka våldsutsattas rätt till stöd med bostad, utöver den nivå som gäller för kommunerna idag.

Under dagens sammanträde har en enig nämnd antagit nya riktlinjer i enlighet med uppdraget. Det här är ett oerhört viktigt beslut som kommer göra stor skillnad i många människors liv, inte minst för barnen. Möjligheten att kunna lämna en förövare utan att bli hemlös är avgörande om våldet ska kunna brytas.

Idag är jag en stolt umebo och en stolt socialdemokrat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se