Är det ett straff att bo i norra Sverige?

Flera borgerliga partier och Vänsterpartiet vill ”underlätta” för att människor ska flytta till ”Norrland”. Är det ett straff att bo i norra Sverige?

 

3 kommentarer

 1. Tomas Andersson

  Hej, det är väl ett bra förslag för att tillgodose arbetskraftsbehovet vid de nya industri satsningarna i Norrland.

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   När norrlänningar tvingas flytta söderut är det inte tal om flyttbidrag. På 50-talet gick flyttlassen, det var bara att flytta med eller svälta. 70 år senare behövs tydligen statliga flyttbidrag för att människor ska flytta till en hyfsat stor stad i norr som Skellefteå. Visst är det märkligt.

 2. TAGE N.

  Andreas, jag är ett barn av 60 talets flyttpolitik. Jag kan skriva under på vilket helvete det var att som barn ryckas upp från hembyggden som 10 åring. Hela skolgången gick åt helvete tack vare sossarnas flyttlasspolitik. Flytta eller svälta vilket skitsnack men om det är sant att folk fick svälta om dom inte flyttade så var det ju sossarnas politik som lät folk svälta. Men det är ej sant att folk som vägrade flytta fick svälta. Ta reda på fakta innan du skriver. Ni S politiker kan inte se en enda brist i S, ni är som blindstyren. Likväl som många som inte arbetar så har sörlänningarna rätt att äta om dom inte vill flytta norrut. Så sluta svammla Andreas om tvångsflytt av folk. Du är svag i historien om flyttlassen som S ordnade på 60 talet. ofta under tvång o hot. Många människoliv slogs i spillror av S politik under den tiden. Är det så vi ska ha det i en demokrati för att staten och kapitalisterna ska tjäna pengar. Människorna ses bara som utbytbara löneslavar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se