Nu är vi uppe i 7 ovaccinerade SD-ledamöter! Partiledningen med Jimmie Åkesson i spetsen fortsätter ducka

Nu är vi uppe i 7(!) ovaccinerade sverigedemokratiska riksdagsledamöter. SD kräver ofta att andra ska ta ansvar i pandemin. Själv kan de inte ens ta på sig jackan och gå till hälsocentralen för att vaccinera sig.

 

14 kommentarer

 1. Erik

  Men dom har inte över 14 tusen döda på sitt samvete som ni Socialdemokrater har, ni som aldrig har sett någonting komma. Skönt att ni är historia efter nästa val.

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Hej Fredrik. Nog kan du väl hålla med om att det är synnerligen allvarligt att de lagstiftare som beslutar om begränsningar för andra inte själva tar sitt ansvar?

 2. Fredrik Svantesson

  Måste man verkligen ta CV vaccinen? Är man verkligen omoralisk om man inte tar dom? Är det verkligen moraliskt försvarsbart att shamea sina åsiktsmotståndare över något som har med personliga val att göra?

  Hade det handlat om polio, visst. Men tycker denna form av retorik är ovärdig.

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Man måste inta ta vaccinet. Men om man som SD kräver att andra ska avgå för senfärdighet i pandemi så bör man först och främst ta sitt egna ansvar för att inte sprida smittan. Alla andra partier kan det ju, varför inte SD?

 3. Laban

  Galet! Kommunfullmäktige i Umeå sammanträder fysiskt för första gången nu på måndag. Hur ser vaccinationsgraden ut där måntro?

 4. johansson

  Jag tror inte att dessa SD-ledamöter varit anställda inom åldringsvården, det är för ynkligt att inte staten och regionerna kan se till att de som skall vårda de mest sköraste är vaccinerade. Det är ett stort misslyckande att inte regeringen kunnat skydda våra gamlingar under pandemin

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Jag tror inte heller de varit anställda inom vården. Att inte ta sitt ansvar för våra äldre är uselt.

 5. Anders

  Är man så dum att man sympatiserar med ett extrem-parti som Sverigedemokraterna så är det knappast förvånande att man också är så dum att man låter bli att vaccinera sig trots att experter inom området förklarat att det är enormt mycket högre risk att bli allvarligt sjuk eller dö på grund av Covid 19 än av vaccinet…

  Sen så är det också solidariskt gentemot andra människor att vaccinera sig, men Svergiedemokrater är uppenbarligen bara solidariska mot sig själva…

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Vi vet att många människor väljer att inte vaccinera sig utav rädsla över sidoeffekter. Då är det viktigt att våra riksdagspartier visar ledarskap, föregår med gott exempel och vaccinerat sig för att skydda äldre och riskgrupper.

 6. Kenth

  fasen vad fort det går kolla ut vilken partisympati folk har som råkar eller medvetet gör fel i samhället
  i andras ögon…saker som inte har det minsta med politisk inriktning att göra…men för den skull
  går fint argumentera om för att finna orsak smutskasta ett politiskt parti *suck*

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Det handlar inte om smutskastning utan att lagstiftare i vårt land ska göra sin plikt. Nu visar det sig dessutom att antalet kan vara betydligt större än 7 riksdagsledamöter. SD:s svarsfrekvens på enkäten var alltså bara 69% medan motsvarande siffra i övriga partier i riksdagen låg betydligt högre. Siffran ovaccinerade sverigedemokrater kan alltså vara betydligt högre.

 7. Kenth

  Siffran kommer aldrig vara 100% om ni S inte får genom en tvångslag
  där alla blir tvungna att ta sprutorna. Sluta gnäll om vaccinet nu tack och
  bry er i stället om hur ni skall hindra Landet Sverige från en ofantligt stor
  konkurs !

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Jag tror nog vi behöver både regera landet och ligga på vaccinering. Självklart ska politikerna föregå med gott exempel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se