Partikongress. Vår tid är nu.

Partikongress, gud vad jag hoppas på att LO-kolossen mullrar. Att arbetarsjälen i partiet ställer sig upp, kastar av sig bojorna och pekar ett långt finger mot all bedrövlig högerpolitik vi tvingats se de senaste åren från flinande högermän.

Samma trots mot överhet och överklass som när den fattige sågverksarbetaren på 1800-talet vägrade lämna sitt fackliga medlemskap även när han blev av med sitt arbete och familjen hamnade på backen.

För det handlade aldrig om att muta till sig lite extra bröd. Det handlade om att sågverksarbetarens barn hade ett värde som inte skulle avgöras av pappas onda rygg och futtiga pengar vid sågen.

Vi skämmer ut oss som det enda land i världen med fria vinstuttag i skolan, vansinniga skattesänkningar som urholkat äldreomsorgen och dyra privatiseringar av samhällets egendom.

Hejdå nyliberalism. Hej stark stat, människovärde och rättvisa åt sveriges folk.

Mitt svar på varför jag är Socialdemokrat har alltid samma svar. Jag är socialdemokrat för att det är den mest framgångsrika rörelsen i historien på att ge fattiga och vanligt folk ett människovärde. Inte genom våld utan genom att införa demokratin som alltid ger den fattige samma röst som den rike. Dessutom har den här rörelsen visat sig oöverträffad på att hålla ihop samhällen och skapa utveckling.

Min mormor var städerska. Hon berättade om hur en man valde att kliva på hennes hand när hon handskurade matsalen. Bara för att han kunde. För att han var i överläge och hon var bara en städare.

Det brinner än i min själ. Jag orkar gå. Jag vet vart jag kommer ifrån.

Samla oss, organisera, kämpa. Vår tid är nu.

Kongressombud, glöm inte vilka vi är. Och glöm inte vart vi kommer ifrån. VI har hela världen att vinna. Och en grön omställning att ge åt barnen.

6 kommentarer

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Partiet är bildat av arbetarna och facken så vi ska alltid vara deras röst. En sak är då klar att SD som vill samarbeta med blåaste högern kommer aldrig vara ett arbetarparti. Sänkta skatter för de rika och svagare skyddsombud är ingen väg framåt för vanligt folk.

   • tjalle

    Jag nämnde inte SD ,utan att arbetare känner sig svikna av S . Varför du blandar in SD i min kommentar är bara populistiskt snack från din sida. Om ni hade gjort vad ni skulle och inte bara lagt focus på att hålla SD från makten så hade S varit mycket större idag och SD hade varit en fjärt i rymden . SD är enbart ett missnöjesparti skapat med väljare från bland annat S ,väljare som känner att inte S levererar.Skit i SD och visa resultat istället . De 7 åren ni nu suttit vid makten är 7 förlorade år . När till och med mina åldriga föräldrar röstar på SD då är förfallet stort för S.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

     Uppdrag granskning nämner SD och då är det ganska naturligt att kommentera det då det var centralt i reportaget.

 1. Christer

  Det är klart du som socialdemokrat ska se fram emot och hoppas på er kongress, inga konstigheter i det.
  Låt mig bara ställa några frågor om hur du tänker, samt rätta dig i några direkta felaktigheter. Du skriver: ”Att arbetarsjälen i partiet ställer sig upp, kastar av sig bojorna och pekar ett långt finger mot all bedrövlig högerpolitik vi tvingats se de senaste åren från flinande högermän.” Hur tänkte du här? FYI, det är ni själva som styrt landet de senaste åtta åren. Och om det är på kommunal nivå du syftar, så har ni haft styret betydligt längre än så. Med andra ord, de du kallar ”bedrövlig högerpolitik” har du och dina gelikar stått för själva.
  Vidare skriver du: ”Samma trots mot överhet och överklass som när den fattige sågverksarbetaren på 1800-talet vägrade lämna sitt fackliga medlemskap även när han blev av med sitt arbete och familjen hamnade på backen”. Fråga: Är det inte dags att sluta leva i historien? Upplysningsvis lever vi på 2020-talet, inte 1910. Dags för er att ändra er retorik och politik till LITE moderna tider kanske?
  Avslutningsvis. Du skriver: ”Samla oss, organisera, kämpa. Vår tid är nu”. Ja, så är det. I ytterligare ca nio månader. I nästa val kommer sanningen komma ifatt er och väljarna kommer att genomskåda den socialistiska lögnen och partiets strävan för makten till vilken kostnad som helst.
  Det fanns en tid när socialdemokratin hade en viktig uppgift och faktiskt strävade mot ett bättre samhälle men, som sagt, det är sedan länge historia. Nu ska vi sträva framåt, mot människors frihet och statens minskade pålagor och bojor.

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Blogginlägget handlar om är att samma strid för människovärde sträcker sig genom tiderna fram till idag. Det är samma kamp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se