Orange day. Här ett axplock om vad s-gruppen i Individ- och familjenämnden lagt för förslag det senaste halvåret

Orange day har passerat. Det är bra med samling. Samtidigt krävs konkreta åtgärder för att bryta våldet. Jag tänkte därför bara kort redogöra för de initiativ jag och s-gruppen i Individ- och familjenämnden tagit senaste halvåret:

 

  • 1 miljon mer i ökat stöd till Kvinno- och tjejjouren i Umeå
    Socialdemokraterna la detta förslag och fick stöd av nämnden. Pengarna kommer att betalas ut från 2022. IOP med Kvinno- och tjejjouren i Umeå beslutas om på nämnden i december 2021.
  • Ökat rätt till lägenheter för våldsutsatta
    Vi har i ett gemensamt arbete med (V) drivit igenom att våldsutsatta i Umeå ska ha större rätt till hjälp med bostad enligt SoL 4:2. Kommer göra att fler kan bryta med våldet.
  • Initiativ för att nå fler i prostitution
    Uppdrag lagt från s-gruppen och bifallet till Centrum mot Våld att förbättra kommunikation en och byta namn till MIKA-mottagning för att nå fler. Har gett resultat. Fler söker sig till socialtjänsten för att få stöd.

Mäns våld mot kvinnor kan bara brytas med konkreta åtgärder. Därför arbetar vi både med konkreta förslag samt strukturellt. Vi har tagit initiativ till den kommunövergripande handlingsplanen mot våld som säkerställer att Umeå kommun arbetar på bred front.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se