M och SD vill avskaffa personalens stugor

Just nu i kommunfullmäktige:
Sverigedemokraterna(SD) och Moderaterna(M) krokar arm för att sälja de fjällstugor som kommunens personal har rätt att nyttja till rabatterad kostnad. Det har man fått göra sen 80-talet.
Det finns inga ekonomiska skäl till detta. Stugorna går med överskott som används till att renovera stugorna. Utan det här handlar bara om ideologi. För M och SD får gärna personal i privata företag ha tillgång till fjällstugor, men tydligen inte offentliganställd personal.
 
Socialdemokraterna kommer att rösta ned detta förslag. Vi och de fackliga organisationerna är eniga. Det här är en bra personalförmån som ger fler möjlighet till en kvalitativ ledighet. Vi behöver snarare fler erbjudanden för personalen, inte färre.

6 kommentarer

 1. Björn

  Har man inte råd att hyra en stuga en vecka eller att bygga en egen så har man inget i fjällen att göra. Dags att skaffa sig ett jobb…..

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Så fjällen är enligt dig alltså inte till för den familj som kunde ta sig iväg för att kommunen hade en stuga till rabatterat pris? Fräscht….

 2. tjalle

  Reglerna säger att alla anställda ska förmånsbeskattas för den tid de använder kapitalvaran. Det innebär att en anställd som använder fjällstugan under sportlovsveckan ska beskattas enligt vad det kostar att hyra motsvarande stuga under samma vecka

 3. Christer

  Jobbar själv på kommunen och har sökt stugan under ett antal år, dock utan att få tillgång till dem. Rena lotteriet och var finns rättvisan i det?
  Jag är självklart också skattebetalare och anser att stugorna ska säljas omedelbart. Dela ut subventionerade stugor till högre tjänstemän är ingen kommunal angelägenhet.
  Sälj dem och använd pengarna till kommunal service. Det finns hål både i omsorg, skola äldrevård och annat att stoppa pengarna i. till betydligt bättre nytta för skattebetalarna.

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   De här stugorna innebär ingen ekonomisk belastning för kommunen utan går runt på de intäkter man har. SÅ frågan är varför då göra en försäljning som genererar engångspengar som efter ett år är borta.

  • Kim

   Märkligt resonemang. Varför så enormt bitter?
   Kan inte ett lotteri vara rättvist?
   Vad får dig att raljera över att de går till chefer? Vad vet du? Vad jag vet har inte chefer någon förtur.

   Bör inte kommunen göra det de kan för att locka medarbetare? Att ha denna möjlighet till förmåner finns hos åtskilliga privata företag. Så länge det inte kostar oss skattebetalare något – vad är problemet att man satsar på personalen? Visst är det få som kan nyttja just detta, men med en palett av möjliga saker som kan få folk att jobba hos kommunen ökar chansen att man får kompetent personal. Och det om något sparar ju skattepengar.

   Just nu är väl snarast det största problemet – att kommunen har svårt att locka personal över huvud taget. Och att kompetensen på allt för många håll är ”klart utvecklingsbar”. Börja där istället för att hålla på med ideologiskt tjafs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se