Deja vu i fullmäktige, återigen står inte KD, C och L emot Moderaterna

Idag är det dags för Umeå kommunfullmäktige att klubba budget för 2023. Socialdemokraternas budget med satsningar på välfärden står emot allians för Umeås skattesänkningar och extrema privatiseringsagenda.

Som väntat orkade inte Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna stå emot Moderaternas krav på skattesänkningar. Trots att dessa partier under hela mandatperioden konsekvent hävdat att det inte finns utrymme att sänka skatten så står de nu där och tvingas med i Moderaternas skattesänkartävling när man ska samarbeta.

Partierna skriver: ”I vårt förslag för år 2023 sänker vi skatten i Umeå med 10 öre och ambitionen är att återkomma med skattesänkarförslag även kommande år”.

10 öre motsvarar 33 miljoner. Och det är bara början får vi veta.

Det samtidigt som andelen äldre blir fler och andelen i arbetsför ålder sjunker. Det är klart att det inte går ihop. Och det här vet samtliga allianspartier utom Moderaterna. Men dessa partier viker ned sig mot bättre vetande!

Socialdemokraternas budget innebär inga excesser överhuvudtaget ska också sägas. Men det är en budget som ökar bemanningen inom skolan och äldreomsorgen och som håller ihop Umeå med fyra prioriteringar:

  • Trygga välfärden
  • Klara klimatomställningen
  • Växa utan utsatta områden och segregation
  • Fortsätt satsa på jobb och utveckling

I eftermiddag vet vi hur kommunfullmäktige beslutade om budgeten för 2023.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se