Girig-Sverige

Laddar upp inför valrörelsen med att läsa Andreas Cervenkas bok ”Girig-Sverige”. Boken som fick Jan Guillou att gå i taket av ilska.

Och nog blir man upprörd alltid. Så långt jag hunnit så är det en genomgång av hur personer skott sig på det allmänna. Om hur pengar som skulle gått till välfärd istället hamnat i fickorna på allt fler miljardärer.

Det är skitigt och omoraliskt. En bild av ett samhälle som krackelerar inför snabba klipp och ”marknaden”.

VI måste få ett slut på girighet och ideologiskt drivna privatiseringar. Vi behöver ett samhälle som tar ett helhetsansvar och som sätter folkets bästa i första rummet.

Låt oss börja med att kasta ut marknadsflummet ur skolan.

Sverige kan betydligt bättre än så här.

3 kommentarer

 1. Christer

  Har själv inte läst boken än, men från din beskrivning kan jag inte annat än hålla med om att detta Girig-Sverige verkligen seglat snett. Det stjäls från arbetare, från pensionärer, från omsorg, vård och skola. Kort sagt, vanliga människor har fått (och framför allt kommer att få) betydligt sämre förutsättningar.
  En enkel fråga: Hur kan du då fortsätta att stödja det parti som gjort allt detta möjligt? Kom ihåg att varje gång en sosse, en miljöpartist eller en kommunist klagar på samhällsutvecklingen skjuter ni er själva i foten. Det är nämligen ni som skapat dagens samhälle.
  Tänk efter före och släpp fram en ansvarsfull alliansregering vi nästa val

 2. Sixten Jonsson

  För första gången sedan 1988 ställer Kommunistiska partiet upp i kommunvalet i Umeå.Då ni har samma syn på många frågor som företagande , kapital och välfärdsfrågor så borde ni lära av Moderaterna hur man gör extrema partier rumsrena i det politiska rummet.Miljöpartiet och Vänstern finns redan som extremvänster och samarbetspartier och på så vis blir ni starkare i valet.

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Om vi hade lika åsikter som kommunistiska partiet så hade de förmodligen röstat på oss istället. Så du får nog gå hem och fila ett varv extra på dett resonemanget Sixten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se