Varför berättar inte VK bakgrunden?

VK skriver på sin nätbilaga om kommunens arbete mot heder. Tyvärr ger VK inte hela bilden i ett oerhört angeläget ämne.

Bakgrunden till att en översyn gjorts är att undertecknad och (S) lagt ett uppdrag i Umeås brotts- och drogförebyggande råd(Umebrå) att göra en kartläggning av hedersvåldet i Umeå. När den kom tillbaka ville politiken få fram konkreta åtgärder från förvaltningen på hur arbetet ska bli bättre.

Umebrå har därför gjort intervjuer i kommunorganisationen om vad man ser för förbättringsmöjligheter. Denna rapport, som inte är heltäckande men ger en fingervisning av behov av utveckling som personal och chefer ser har sedan återkopplats. Såväl för- och grundskolan som Individ- och familjenämnden arbetar därefter vidare med att förbättra sitt arbete.

Så det är alltså kommunen själv som initierat och jobbat med förbättringar. Och det är väl alldeles utmärkt att vi bor i en kommun som vågar ifrågasätta sitt eget arbete mot heder och tar sitt ansvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se