Norra Sverige förlorare igen

Jaha då var vi där. Elkunder i södra Sverige får elkompensation för 55 miljarder. Kompensation till norra Sverige för längre avstånd och sämre välfärd uteblir däremot. Det blir lätt så när ingen minister i regeringen är  boende norr om dalälven.

Expressen 27 oktober:

 

En månad tidigare, september 2022:

3 kommentarer

  1. tjalle

    Jo det var ju tråkigt men trots detta så har mina föräldrar som bor i södra Sverige en högre elkostnad efter det nu lämnade förslaget än jag har här i norr. Sedan kan man ju ifrågasätta det bidrag jag fick på 6000kr tidigare som S regeringen fixade. Varför fick vi detta som hade bundet elavtal och som inte haft ökade kostnader.Dessa 6000kr var ju bara ett plus men jag anser att betala ut detta till oss som inte hade haft ökade kostnader var vansinne. Dessa pengar hade varit bättre att dela ut till bättre behövande . Men gissar att detta var väljarfiske, ett djävligt dyrt sånt. Och hade S regeringen inte varit delaktig i nedstängning av reaktorer hade det sett bättre ut. Det byttes ledning i Vattenfall som var ”köpt” av regeringen eftersom tidigare ledning ansåg att det fanns många år att köra på.Och att en stor renovering redan var gjord på rektorerna som bara nu kastades bort Vet att du kommer att gå i försvarsställning nu ,men så är det ju

  2. Drutten

    Nu harvi dessa nissar och nissor i regeringsställning. Nu får vi bita i det sura äpplet men någon offerkofta tar jag inte på mig. Nu är det att jobba hårt som S får göra i 4 år och visa att man håller de mindre bemedlade om ryggen och inte bara Stockholms innerstad. Men jag undrar om de som nu har makten härdar ut med varandra i 4 år. Om inte så gäller det att S är redo men S tar väl då med sig MP och C på tåget så allt blir som det var.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se