En sak är då säker

(S) i Umeå har fyllt resultatutjämningsreserven och betalat av på pensionerna

En sak är då säker. Vilken tur att ingen lyssnade på Moderaterna och allianspartierna i Umeå som vill sänka kommunalskatten.

I den moderata riksdagsbudgeten får kommuner och regioner 6 miljarder. Det behövs 20 miljarder för att bibehålla nuvarande nivå på välfärden.

Så ser M, L, KD och SD:s prioritering ut när kommunerna behöver hjälp. (S) har samlat i ladorna i Umeå kommun och det kommer sannerligen behövas nu.

2 kommentarer

 1. Christer

  En annan sak som är säker är att de flesta av oss inser att det finns ett enormt behov för alla i samhället att hålla igen på ekonomin framöver. Det borde stå klart även för en S-politiker.
  En tredje sak som är säker, är att vi till stor del har den tidigare S-regeringen att tacka för detta.
  Säkert som amen i kyrkan är dessutom att vi ska vara tacksamma för att den oansvariga politiken som bedrivits de senaste åtta åren har nått sitt slut. Hoppas bara att det inte är försent, för den kommer att kosta landet i lång tid framöver

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Att utlösa en välfärdskris är inte ansvarsfullt. Man väljer alltså att sänka bensinskatten med 14 öre/litern till ett värde för 6,7 miljarder, vilket är mer än alla kommuner och regioner får sammantaget. Kommunerna och regionerna behöver enligt moderatstyrda SKR minst 20 miljarder för nästa år för att ens klara bemanningen i vården och äldreomsorgen på samma nivå. I det läget prioriterar regeringen sänkt skatt på bensin med 6,7 miljarder medan kommuner och regioner inte får mer än 6 miljarder, vilket kommer resultera i ett stålbad. Fullkomligt vansinne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se