Kristersson sålde ut norrlänningarna

Sveriges omställning och framtida jobb hänger på vad som nu händer i norra Sverige. Det är enorma satsningar som görs och arbetslösheten är rekordlåg.

I det läget så kunde man ju tänka sig att vi skulle få uppbackning från den nationella nivån, men icke. Kristerssons regering avvecklar arbetsmarknadsutbildning och stänger gränser för arbetskraftsinvandringen. 300,000 personer på idag permanenta uppehållstillstånd och i arbete ska förmås att bli tidsbegränsade.

Kristerssons regering gör alla fel som är möjliga just nu. Lägg till det att omställningsstödet i LAS-överenskommelsen bara finansierar 6000 av de 25000 beräknade platserna. Sammantaget är regeringspolitiken just nu ett pungslag mot norrländska företag och norrlänningarna i ett läge när vi bokstavligen står och täljer guld för hela Sveriges bästa! Men det kommer inte fungera om inte företagen får tag på folk, då expanderar de någon annanstans. Och vem vill bo i norr om inte skolor har lärare eller socialtjänsten klappat igen?

Vad vi behöver här uppe är folk. Det måste vara lätt att omskola sig, det måste vara möjligt att få hit arbetskraftsinvandring(bra reglerad med kollektivavtalslöner) och folk måste även förmås flytta hit även inom landet.

Det här vet regeringen och redan i november fått på sitt bord av den särskilda utredaren. Ändå låser man sig i ett Tidöavtal som gör kompetensförsörjningen omöjlig. Enbart för att göra de främlingsfientliga krafterna nöjda.

Moderaternas låsning vid Sverigedemokraterna är ett direkt hot mot norrlänningarnas framtid. Det är dessutom ett av de värsta sveken någonsin mot kommande generationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se