SD skapar osäkerhet i NATO-processen

Statsminister Ulf Kristersson uppmanar svenska folket till lugn i NATO-processen. Det är allvar nu får vi veta.

Problemet är bara att de som står för oroligheterna är hans eget regeringsunderlag. Det är nämligen SD:s egen programledare Chiang Frick på SD riks som betalade för Paludans demonstrationstillstånd. Och inte nog med det, det var enligt Paludan själv SD-gänget med Frick som uppmanade honom att bränna koranen utanför turkiska ambassaden!

Samtidigt uttalar sig Jimmie Åkesson kritiskt mot Erdogan och kallar honom islamist och diktator.

Må så vara, men nu bevittnar vi ett haveri av sällan skådat slag. Du har en statsminister som undermineras i säkerhetspolitiken av sitt egna regeringsunderlag. Och på det svarar statsministern att han beklagar att människor använder sina demokratiska rättigheter, när han i själva verket borde tala med Åkesson om hur säkerhetspolitiken ska hanteras.

11 kommentarer

 1. Marika

  Skandal att han fick bränna koranen vad blir nästa grej att bränna. Det är ett brott att bränna böcker som i hitlertyskland. så vill vi inte ha det. man borde bara få tillstånd till fredliga demonstrationer typ 1maj och sånt. inte mycket våldsamheter då
  ändra lagen för sjuttån!!!!!!

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Nej, det är inte ett brott att bränna böcker i Sverige. I Sverige gäller svensk grundlag.

 2. Agneta

  Varifrån har du hämtat uppgiften att ”SD -gänget” uppmanat Paludan till koranbränning?
  Chang Fricks inblandning i Paludans förehavanden är inte partiet SD :s ansvar.
  Fricks roll som programledare på riks kan väl diskuteras, tydligen kommenterar han nyheter där en gång per vecka. F.ö har han nog inte så mycket med kanalen att skaffa.

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Den uppgiften kommer från Paludans egna ord i Expressen. I vilket fall är det helt uppenbart att det är SD-svansen som agerat med Paludan i att ordna detta. Det blir naturligtvis märkligt när en programledare på SD:s ägda media ägnar sig åt att att betala Pauldans demonstrationstillstånd.

 3. Agneta

  Du vill alltså inte publicera min kommentar? Tycker att en etablerad politiker bör kunna bemöta och svara på ett inlägg aven om kommentaren är obekväm!.
  Frågar alltså igen; var har du hämtat uppgiften att ”SD-gänget” uppmanat Paludan till koranbränning?
  Chang Frick är inte medlem i SD så partiet ska inte ta ansvar för hans verksam het när det gäller Paludan och koranbränning.
  Är också något tveksam till att kalla Frick programledaren på riks, han kommenterar nyheter där en gång per vecka.

   • Agneta

    Vänligt av dig att publicera min kommentar, men skulle uppskattat om du gjort det utan att jag ifrågasatt varför du inte publicerade första inlägget.
    Hittar ingenstans i Expressen att ”SD -gänget” uppmanat till koranbränning. Enl Paludan kom den idén antingen från Chang Frick eller någon reporter på sajten Exakt 24.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

     Den här bloggen har ingen stående moderering 24-7 och det är inte ovanligt att kommentarer får vänta.

     Chang är verksam i SD:s riks. Samma kanal som ägs av SD och där en annan programledare utmärkt sig och ropade ”helg seger” i en tv-sändning.
     Att det funnits en vilja från personer runt och i SD att skapa en konflikt med Turkiet är uppenbart. Åkesson tycker plötsligt att det var läge att kalla Erdogan för diktator. Jomshof som är justitieutskottet har också varit ute och uttalat sig om vikten av ”yttrandefrihet”. Jo samme Jomshof som är tongivande i ett parti där Orban i ungern lyfts fram av olika företrädare som en förebild. Samme Orban som fått kritik från EU för nedmontering av demokratin.

     Det är uppenbart att det på sina håll i SD-svansen sker ett motarbetande av statsminister Kristerssons försök till NATO-anslutning.

     Den finländske utrikesministern hävdar nu i media att detta kan bero på att det finns Rysslandskopplingar bland en del av de namn som nämnts i samband med koranbränningen.

     • Agneta

      Som jag ser det var inte meningen att publicera mitt inlägg då det hade tagits bort. Kommentarer som man avser att godkänna brukar ligga kvar tills de publiceras allmänt. Nog nu om detta.
      Erdogan motsatte sig faktiskt Sveriges natoansökan innan Paludans koranbränning.
      Villkoren för att godkänna ansökan redovisades på en kravlista till regeringen.
      Finns att läsa på bl.a svt nyheter 24 maj 2022

     • Agneta

      Ska även tillägga att jag vet att den som är ägare av en blogg själv ska avgöra om man vill publicera en kommentar.
      Anser dock att så länge inläggen inte innehåller en massa oförskämdheter så bör en vald politiker kunna besvara dem.
      Och det har du ju faktiskt gjort nu. Tack för det!

     • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Tack själv för att du skrev Agneta. Ber dig notera följande som en avslutning:
      ”SD-toppen Richard Jomshofs utspel om att bränna koraner ”var ett väldigt dåligt uttalande som på allvar skadar Sveriges möjligheter att kunna enas med Turkiet”. Det säger statsminister Ulf Kristersson (M) till Expressen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se