Angiveri hör inte hemma inom socialtjänsten

Skriver i dagens VK med Liv Zetterberg(V) och Ahmed Hersi(MP) om angiverisystemet som regeringen och SD tänkt införa i socialtjänsten. Vi säger nej till denna vidriga politik som är tänkt att omstöpa socialtjänstens personal från att utföra sitt sociala arbete till att bli utlänningskontrollanter. En politik som bara spär på skuggsamhället.

Läs mer här.

2 kommentarer

  1. Björn

    Har du någon tanke på hur dessa människor utan upphållstillstånd eller ett utvisningsbeslut försörjer sig?
    Givetvis så ska vi alla hjälpa till och se till att dessa kriminella människor fortast möjligt utvisas för att just undvika ett utbrett skuggsamhälle.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Då bör man snarare anställa fler kontrollanter än att hindra barn i utsatthet från att få sjukvård. Redan idag är sjukvård och skola skyldig att lämna uppgifter i utlänningsärenden. Men om man gör personalen till angivare så kommer dessa familjer försvinna helt från samhällets rader och gå i klorna på människohandlare. Det kommer öka skuggsamhället, inte minska det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se