Meta Tunell tar ställning för demokratin

Tidigare ledamoten i kulturnämnden i Umeå kommun, Meta Tunell(L) blev nästa person att ta ställning för demokratin. Tunell ifrågasätter i sociala medier det demokratiska att skapa en speciallag med det uttalade syftet att tysta oppositionen.

Tack Meta Tunell, du är en försvarare av den liberala demokratin.

6 kommentarer

  1. Björn

    Nu har ju inte rätten att bedriva lotteriverksamhet under partiflagg någonting med dem demokratiska rättigheterna att göra.
    Ni kan kanske lanserat ett eget vin?
    Skämt och sido, ska man vara riktigt ärlig så kommer en stor del av socialdemokraternas slantar från spel och dobbel. Möjligheten att bedriva verksamheten via A-lotterierna lagstiftade ni ju själva igenom.
    Nä låt Svenska spel sköta det hela så kommer överskottet att gå till föreningslivet och in i Statskassan.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Svenska partier är uppbyggda på föreningsliv och det är inget konstigt att politiska partier säljer lotter, det har nog de flesta partier gjort precis som idrottsrörelse mm. Du har rätt att lotter i sig inte behöver ha med demokratin att göra, men när syftet öppet från SD är att lagstifta om lotter för att man vill krossa ett demokratisk parti, ja då har det med demokrati att göra. Och ett sånt agerande hör inte hemma i den liberala demokratin.

  2. Drutten

    S och du anser att det bara är partier som håller med S som är demokratiska. Magdalena påstår ju att nuvarande regering vald i demokratiska val är ett hot mot landet. När statsministern inte har S beteckning så är det alltid ett hot och ramaskri över detta. Acceptera valresultatet precis som denna regering får acceptera valförlust nästa val. S är bra på att försöka ge folk skrämselhicka. Denna bedrövliga regering vi nu har duger lika gott som förra bedrövliga S ledda regering.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Håll dig sakligt och far inte ut i osanningar. Det som det här handlar om är att använda riktad lagstiftning mot opposition för att tysta det. Det är också enligt SD hela syftet med lagen. Det är inte förenligt med att stå upp för den liberala demokratin.

      • Drutten

        De f d S väljare som nu röstar på SD kan man väl ändå tro är rörliga väljare. Inte lockar S tillbaka dessa med ord som patrask. Eller menar du bara SD ledningen i ordvalet.

        • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

          Använder man regeringsmakt för att skriva speciallagar mot oppositionen så förtjänar man kritik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se