Hjälteloppet!


På bilden; Socialdemokraterna i Individ- och familjenämnden som deltog förstärkt av Sylvi och Kerstin.

Igår deltog Socialdemokraterna i Umeå som volontärer vid Hjälteloppet på Noliaområdet. Hjälteloppet arrangeras årligen av Hjälteföreningen och är ett ”hinderlopp för personer med funktionsvariation”. Vi lämnade under dagen partinålen hemma och bemannade ett hinder med stegklättring för de nära 300 deltagarna.

Det här är en av de aktiviteter under året som man alltid går hem från med en värme i hjärtat. Sedan Uttervägens Hjältar 2016 sprang Toughest och uppstarten därefter av Hjälteloppet har deltagarna blivit allt fler år för år. Synen på vad personer med en funktionsnedsättning kan åstadkomma har förändrats i grunden. Och i centrum för denna monumentala omvandling står Hjälteföreningen i Umeå.

För politiken är vårt uppdrag nu att stötta och hjälpa till så gott vi kan. Frigörelsen från att i samhällets ögon enbart vara sin funktionsnedsättning – och bli en person som alla andra – erövrar deltagarna själva genom steg för steg ute på banan. Det är deras eget verk och det är ärligt talat underbart att bevittna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se