Att skynda långsamt…

Att skynda långsamt borde vara modellen då det gäller de nedläggningshot mot byskolorna som finns i kommunen. Redan nu arbetar förvaltningen som om beslutet redan är fattat. Lärare uppmanas packa ihop sina saker inför flytt och nu ska dessutom barnen i byskolorna välja tre kompisar som de vill gå i samma klass som, innan beslutet om flytt ens är taget… Föräldrarna är inte vidtalade utan man går återigen över deras huvuden, det är fortfarande min åsikt att föräldrarna känner sina barn bäst och vet vad som är bäst för dem!

Varför kan man inte ta det lite lugnare och ge verksamheten ett år på sig att förbereda både barnen och lokalerna etc för en flytt, om det nu är det som blir beslutet. Om man nu driver igenom det här beslutet är det viktigt att det blir så positivt som möjligt, speciellt för barnen. Jag förstår heller inte tanken om att bara byskolebarnen i sånt fall ska välja tre kompisar, varför får inte barnen på samhället göra samma sak? Jag tror att det skulle bli betydligt bättre klasser med bättre sammanhållning om det blev helt nya konstellationer istället för att byskolebarnen ska pytsas ut i redan befintliga klasser.

Genom att stressa fram detta gör man föräldrarna ännu mer irriterade och det skapar inte speciellt bra förutsättningar för en flytt. Jag tror att även föräldrarna inne på samhället måste reagera och inse att detta också berör deras barn. T.ex blir det större grupper och åk 5-6 ska placeras på Artediskolan. Jag hoppas att alla föräldrar och andra berörda hör av sig till sina folkvalda politiker för att tala om vad man tycker och tänker i denna otroligt viktiga fråga! Kämpa vidare alla engagerade kommuninvånare!

2 kommentarer

  1. Ingrid H

    Du har så rätt! Det jag funderat mycket på är var besparingen i år ligger. Den största besparingen är ju på minskningen av personal. Om ett beslut tas i juni skall förhndlingar börja efter det och med ett halvt års varsel-uppsägningstid kan man alltså inte spara någonting i år! Varför hasta igenom och ta ett dåligt beslut som ändå inte ger någonting? Dessutom är många av ”fördyringarna2 helt bortglömda i kalkylerna.
    Nästa vecka blir en arbetsvecka för byskolornas bevarande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.