Något positivt i allt elände

 Som för många andra upptar byskolefrågan den största delen av min tid just nu, bland annat för inläsning av material, samtal i telefon eller på facebook eller skrivande liksom detta. Jag, liksom så många andra, försöker göra allt jag kan för att denna vansinniga nedläggning inte ska genomföras.

Under dessa intensiva veckor har jag dock upptäckt något väldigt positivt. I vår kommun finns det otroligt många engagerade, pålästa och härliga människor! Överallt i kommunen möts jag av drivande människor som lägger ner all tid de har i denna enormt viktiga fråga. Människor som jag aldrig har pratat med förut pratar jag nu med nästan varje dag. Hotet mot våra byskolor enar oss och det känns som att vi känner varandra trots att vi knappt har träffat varandra.

Jag pratade, i över en timme, med en väldigt klok kvinna ikväll, en kvinna som jag knappt har träffat med känner stort förtroende för. En kvinna som liksom jag verkligen brinner för att rädda våra byskolor. Båda två gör vi vad vi kan och vi samarbetar för att nå resultat. Detta sker över hela vår kommun och det gör mig väldigt stolt. Stolt över att få bo i denna fantastiska kommun med alla dessa fantastiska människor. Jag önskar bara att majoriteten kunde inse vad de håller på att göra och att de kunde ompröva sin ståndpunkt istället för att lägga en kall hand över alla kommunens byar. Jag och Centerpartiet med mig anser att hela landet och hela kommunen ska leva!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.