Demonstration!

 Imorgon är det dags att demonstrera mot beslutet att lägga ner kommunens byskolor. Jag hoppas och tror att det kommer att bli god uppslutning, jag tar med mig hela min familj för att visa vad vi tycker.

På det senaste kommunfullmäktigesammanträdet försökte en av majoritetens företrädare, utan framgång, förklara att det inte skulle märkas så mycket om byskolorna las ner då föräldrarna ändå skulle få lämna sina barn på samma ställe som vanligt, väldigt bekvämt skulle det tydligen bli. Samma företrädare tyckte också att det var konstigt att barnen som berörs av flytten inte var åhörare under sammanträdet. Jag replikerade då att barnen det berör förmodligen låg i sina sängar medan vi debatterade skolfrågan. Många av dessa barns föräldrar, farföräldrar och morföräldrar var dock på plats i salen. Imorgon tror jag dock att vi kommer att få se många av dessa barn i demonstrationståget för de vet att denna fråga handlar om dem och deras framtid.

Sedan till frågan om bekvämligheten för oss föräldrar. Jag kör redan idag över tre mil extra per dag för att lämna mina barn i en byskola trots att det skulle vara lättare för mig att ta med mig mina barn till Nordmaling då jag jobbar där. Jag och min man har dock gjort ett aktivt valt att placera våra barn i den fina skola de går i nu och där vill vi att de ska fortsätta gå!

Jag ser fram emot morgondagen och möjligheten att än en gång få visa vad jag tycker i denna enormt viktiga fråga. Jag ser också fram emot att möta alla kommuninvånare som engagerar sig i frågan. Tillsammans är vi starka! Väl mött imorgon! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.