Rösta JA!

Igår fick jag mitt röstkort inför folkomröstningen som går av stapeln den 8:e september. Det känns stort att det blir en folkomröstning, en historisk händelse för oss alla. Det som dock skrämmer mig är att alla inte verkar vara medvetna om att det är en folkomröstning eller så vet man inte vad det handlar om. För mig är denna fråga väldigt viktig och vi är många som nu jobbar för att så många som möjligt ska gå och rösta och självklart vill vi att alla ska rösta JA!

Denna folkomröstning handlar alltså om att rösta Ja eller Nej och det du väljer mellan är om det ska finnas likvärdig vård i hela länet eller inte och för mig är det väldigt lätt att besvara den frågan. Alla ska kunna känna sig trygga, oavsett om man bor i en stad eller på landsbygden. Folkomröstningen berör en fråga som är så mycket större än om det ska finnas en ambulans i Åsele eller inte, om man låter dessa besparingar gå igenom, vad är då nästa steg? Var ska det sparas nästa gång? Denna fråga följer i samma spår som den om byskolornas vara eller inte vara som har upptagit all vår tid i Nordmaling det senaste halvåret. Det handlar om hur man ser på landsbygden, ska människor få välja själva var de ska leva och verka? För att barnfamiljer ska vilja bosätta sig på landsbygden så måste det få finnas skolor på rimligt avstånd men man måste också som förälder kunna lita på att en ambulans finns i närheten om ens barn gör sig illa eller blir sjukt akut. Detta med likvärdig vård i hela länet kan alltså också knytas till den inflyttning som så många kommuner i länet behöver.

Centerpartiet i Västerbotten har tagit fram ett program bestående av tio punkter för en likvärdig vård i länet, läs och sätt dig in i frågan. Jag hoppas att du, precis som jag, går och röstar den 8:e september och jag hoppas att du röstar JA!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.