Ofattbart!

Ingen kan väl ha missat att vi i Nordmalings kommun har kämpat hårt för fortlevnaden av våra byskolor. Nu sker en genomlysning av hela BU-förvaltningens verksamhet och frågan kommer åter upp på kommunfullmäktiges bord den 28/10. Då kommer det förmodligen bli hårda diskussioner igen och jag önskar mer än allt annat just nu att vi satt som majoritet i kommunen. Nu är det ju så att vi lever i ett demokratiskt samhälle och majoriteten kan driva igenom de beslut de vill. Nu har dock BU-nämndens ordförande uttalat sig om att skolorna kommer läggas ner  och det gör hon innan några beslut är fattade. Jag tycker att det är otroligt illa att man inte väntar in de demokratiska beslut som snart ska fattas och ännu värre är det enligt mig att man inte kan tänka sig andra alternativ. Jag önskar att alla förstod hur viktiga dessa skolor är för kommunens fortlevnad, tillväxt och utveckling! Vi i Centerpartiet har ännu inte gett upp våra skolor utan kämpar vidare tillsammans med många engagerade kommuninvånare!

2 kommentarer

  1. Birgitta

    I den korta intervjun på regionalnyheterna sa hon ungefär så här: vi måste ge barnen den utbildning som skolverket kräver…jag undrar bara om hon menar att byskolorna inte har kompentet personal eller … Hoppas hon får en motfråga på detta. Lycka till i er kamp!!

  2. Erika Estreen

    Inte alls ofattbart, folk röstar på socialdemokrater med följden att det blir ett klassiskt socialdemokratiskt styre. Ibland tycker jag att man borde sluta streta emot och bara köra ”all in” – dvs lägga ner allt som inte finns i tätorter med fler än 3000 innevånare. Inga skolor, inga affärer, inga lantbruk. Låt allt växa igen och bussa folk till Den Stora Fabriken istället. Ursäkta misantropen i mig men då väljarna häruppe till stor del röstar rött av hävd och tradition – även i val till kommunen – så borde dom nästan få ta konsekvenserna också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.