Vem vet vad som är rätt?

Läser idag i Lennart Holmlunds blogg att han skriver att hot aldrig får ta över demokratin och där är vi helt ense. Det som har hänt är fruktansvärt och jag hoppas att polisen griper den skyldige, först då kan vi få ett motiv till det som har hänt, jag tänker inte spekulera i orsaken till detta våldsdåd och föregå polisens utredning. Jag är glad att Liza säger att hon tänker fortsätta med sitt politiska arbete, en galning ska inte få sätta demokratin ur spel. Detsamma gäller för mitt och mitt partis arbete, vi kommer inte heller ge upp vår kamp för det vi tror på och för det som vi tror är det rätta för Nordmalings kommun och dess utveckling.

Lennart menar i sin blogg att det parti, alltså Centerpartiet, som har drivit frågan om att inte lägga ner byskolorna starkast, eller mest aggressivt, som han skriver, möjligen har utövat påtryckningar mot den moderata ledamot som nu väljer att kliva av sina uppdrag i kommunen. Inget skulle kunna vara mer fel, jag är stolt över att tillhöra ett parti där vi får tycka olika till skillnad från andra partier. Jag anser inte som Lennart att det är något märkligt att man inte håller med sin partigrupp när det kommer till så här viktiga frågor. Alla är vi folkvalda och alla har vi rätt till en egen åsikt, det är demokrati för mig!

Mitt parti tillsammans med övriga borgerliga partier har lagt fram alternativa sparåtgärder då vi tror att det vore en katastrof för kommunen om byskolorna läggs ner, vi står inte bara bredvid och ser hur kommunen blöder vilket Lennart vill påskina.

Jag blev intervjuad av Västerbottensnytt idag, den intervjun kan du läsa här, där trycker jag starkt på att det varken var en hätsk eller aggressiv stämning på vårt möte kring konsekvenserna av en nedläggning av våra byskolor i onsdags utan samtalen fördes på en konstruktiv nivå och det kändes som ett mycket bra möte. Det var alltså ingen uppvigling av människor eller annat som viss media vill få det till. Avslutningsvis vill jag återigen säga att jag är glad över att Liza fortsätter som politiker och jag ser fram emot flera sakliga debatter med henne i framtiden!

En kommentar

  1. Ingrid Holmgren

    Hej! Jag skrev ett långt svar direkt som kommentar till Lennart H. Jag blev också väldigt förargad på hans insinuationer. I sista meningen påstod han att det hela tiden varit en majoritet för nedläggning av byskolorna. Jag replikerade att 4 av (s) ville ha kvar skolorna och då blev det en majoritet för att behålla skolorna. Så frågade jag honom vad han trodde om att 9 (s)-ledamöter avsagt sig sina platser i KF, några p.g.av mobbning och utfrysning av sina egna partikamrater. Jag slutade med att fråga om det gick till likadant inom (s) i Umeå och om det var så han menade att demokrati skulle utövas.
    Bra att du också reagerar och skriver i din blogg. Ingrid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.