Det räckte inte…

Vi har diskuterat, debatterat, demonstrerat, samlat namnunderskrifter, haft möten, försökt förklara och försökt få alla att förstå. Vi har skrivit, vi har sökt information, vi har ringt och vi har bloggat. Jag känner att vi verkligen har gjort allt vi har kunnat och ändå räckte det inte!

Tårarna rann Idag när majoriteten i kommunfullmäktige beslutade att tre av våra fina byskolor ska läggas ner och det redan nu till jul! Gräsmyr gav de respit fram till i februari…Nästan 130 barn ska in till tätorten om bara två månader…varför man inte kunde skjuta på det till i augusti förstår jag inte. Då blir det en naturligare nystart med nya klasser och nya lärare. Nu kommer det väl kännas som att det finns gott om personal då de flesta har sex månaders uppsägningstid och alltså kommer finnas med hela vårterminen. Under hösten borde det dock bli kärvare om man nu verkligen har tänkt genomföra några besparingar.

Det finns så många frågetecken både då det gäller hur man har tänkt lösa idrottsundervisningen, hur det kommer se ut i matsalen, var alla elever ska vara, hur klassindelningar ska göras och vilka lärare som ska ha vilka klasser. Sedan har eleverna på de olika skolorna arbetat med olika arbetsområden och de har dessutom inte haft samma material. Hur allt detta och mycket annat ska lösas försökte jag få svar på idag, men majoriteten menar att verksamheten kommer lösa allt detta.

Jag är så otroligt imponerad över det engagemang som så många har visat i denna fråga, jag önskar att vi kunde använda oss utav alla dessa inspirerande människor i arbetet kring hur vi ska utveckla kommunen för att få till en tillväxt och för att få till den inflyttning som vår kommun så väl behöver. Istället kastar majoriteten bort detta engagemang och utarmar våra byar och det är fruktansvärt och ofattbart!

Själv funderar jag på hur vi ska lösa våra barns skolsituation, att Gräsmyr fick respit några månader till gör mig inte trygg och då känns det bättre att börja fundera redan nu på hur vi ska göra, var ska våra barn gå i skolan i framtiden? Jag vet att jag inte är ensam om att fundera kring detta. Ändå har vi som har våra barn i Gräsmyr inte det värst just nu utan de som verkligen har det jobbigt just nu är de föräldrar vars barn ska flyttas redan i januari. Hur ska dessa föräldrar hinna med att göra detta till en positiv flytt för sina barn? Jag önskar verkligen att alla i alla fall hade fått hela vårterminen på sig att förbereda sina barn inför detta. Jag lider verkligen med er alla och beklagar verkligen att vi inte kunde göra mer. Ni ska veta att ni finns i mina tankar. Jag skickar ett gäng med styrkekramar till er alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.