Närproducerat = lycka!

Nu har Patrik och Therese Strömdahl invigt sitt slakteri i Örsbäck, Nordmaling och det gör mig alldeles lycklig. Äntligen har Västerbotten fått ett slakteri igen och för mig som bor i Nordmalings kommun känns det så klart extra roligt att slakteriet öppnas i vår kommun. Ägarna säger att de bara kommer ta hand om kött från länet, då de vill satsa på närproducerat och det gör mig enormt glad både som Centerpartist och som konsument. Jag vill veta var råvarorna kommer ifrån och vad de innehåller då jag lagar mat. Ägarna talar också om att deras slakteri är ett lugnt slakteri där bara ett djur slaktas i taget och det känns oerhört bra att de månar om de djur de tar hand om. Det känns också skönt att veta att djuren inte behöver fraktas och stressas mer än nödvändigt. Att djuren fraktas kortare sträckor är dessutom bra för miljön och det är också en väldigt viktig aspekt. Jag önskar ägarna ett stort lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.