Jobbet som kommunalråd

Nu har det gått två veckor sedan jag bytte jobb och jag börjar väl så smått komma in i allt det nya. De första dagarna kändes det mycket märkligt att köra förbi min gamla arbetsplats, hela dagarna kändes det också som om jag hade tappat bort mina nycklar. Jag har i tretton år alltid haft en nyckel i handen då jag har gått någonstans på skolan och nu låser jag inga dörrar längre, det tar tid att vänja sig även vid små saker.

Första dagen var jag lite nervös då jag steg in i kommunhuset, allt kändes så ovant. Jag blev dock oerhört positivt mottagen och välkomnad och det vill jag verkligen tacka för. Jag saknar så klart mina kollegor från Artediskolan oerhört mycket och är glad över att få vara med i den glada gemenskap som finns i kommunhuset.

Det kommer också ta tid för mig att vänja mig vid att jag styr så mycket över mina dagar själv, missförstå mig inte, jag har fullt upp, men tidigare har jag vetat exakt när jag ska börja, vilka elevgrupper jag kommer möta under dagen och när jag kommer sluta. Nu händer det saker hela tiden, många vill träffa mig och diskutera allt mellan himmel och jord. Det kommer säkert komma dagar då det här uppdraget känns motigt men för tillfället känns det helt fantastiskt och det är verkligen jättekul! Jag har haft möten kring allt från kröningen av Nordmalings lucia till kommunchefsrekryteringen. Jag kommer nu börja besöka kommunens alla verksamheter och företag. Dels för att få en bild av hur alla verksamheter och företag jobbar men också för att diskutera hur vi alla tillsammans på bästa sätt kan utveckla vår kommun. Jag känner positiva vindar blåsa i kommunen, det hoppas jag att du också gör och jag hoppas att du vill vara med och utveckla kommunen tillsammans med mig!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.