Kulturdriven utveckling

Igår var jag i Umeå hela dagen tillsammans med de flesta ur vår kommunstyrelse. Varje år bjuder Umeåregionen in till ett seminarium och varje år är det olika ämnen. I år var temat kulturdriven utveckling och vi fick lyssna på flera intressanta föredragshållare. Många tankar planterades som jag tar med mig vidare. Bland annat frågan kring vad kultur egentligen är och hur vi i Nordmaling når upp till de kulturpolitiska målen, där jag framförallt fastnade vid det mål som sa att man särskilt ska arbeta för att barn och unga ska få tillgång till kultur. Vi fick också lyssna till Mats Caldeborg som driver Konsthall Norra Kvarken, otroligt spännande och väl värt ett besök i Järnäsklubb!

Årligen utser även Umeåregionen årets arbetsgrupp och i år vann beredskapsarbetsgruppen med Magnus Sjögren från Nordmaling, stort grattis! Dagen avslutades med ett panelsamtal där jag tillsammans med Hans Lindberg från Umeå, Johan Söderling från Vännäs och Katrin Sten från Umeå Universitet diskuterade våra intryck av dagen.beredskapsgrupp panelsamtal

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.